Επικοινωνήστε μαζί μας

Άρθρα - Νέα

Κατά πέντε μήνες παρατάθηκε η προθεσμία καταχώρησης Έκθεσης Αποτελεσμάτων Ενεργειακού Ελέγχου, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με αυτήν, οι επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως υπόχρεες εντός του 2018, μπορούν να υποβάλλουν την Έκθεση στο ηλεκτρονικό Αρχείο Ενεργειακών Ελέγχων μέχρι το τέλος Μαΐου. Στις 31 Μαΐου 2019 μετατέθηκε και η προθεσμία υποβολής των προβλεπόμενων στοιχείων εφαρμογής συστήματος ενεργειακής ή περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Στο πλαίσιο της υποχρέωσης για ενεργειακό έλεγχο στις επιχειρήσεις που δεν είναι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), βάσει του άρθρου 10 του ν. 4342/2015 (ΦΕΚ Α' 143) για την ενεργειακή απόδοση, δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1927) η οποία αντικαθιστά την προηγούμενη (ΦΕΚ Β’ 2337) και καταργεί κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει με τρόπο διαφορετικό τα θέματα που ρυθμίζονται στη νέα απόφαση. 

Διαβάστε Περισσότερα

Τη δυνατότητα της απομακρυσμένης αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (Virtual Net Metering) δίνει το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ.

Ειδικότερα, στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου, που αφορά σε τροποποιήσεις επί διατάξεων του ν.3468/2006, αναφέρεται ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα εγκατάστασης του σταθμού παραγωγής σε διαφορετικό χώρο από την εγκατάσταση (ή και τις εγκαταστάσεις) κατανάλωσης. Μέχρι σήμερα, αυτό που ισχύει είναι ότι επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και μικρών ανεμογεννητριών από αυτοπραγαγωγούς σε εγκαταστάσεις που συνδέονται στο δίκτυο, αλλά η διάταξη αφορά σε σταθμούς παραγωγής που είναι στον ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις κατανάλωσης. 

Διαβάστε Περισσότερα

Από τον περασμένο Μάϊο με τη σχετική απόφαση για την αυτοπαραγωγή με φωτοβολταϊκά συστήματα έχει τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα γνωστό σε όλο τον κόσμο και ώς net metering σύμφωνα με το οποίο τοποθετούνται φωτοβολταϊκά πλαίσια σε ένα κτίριο (ή πλησίον αυτού) η παραγωγή των οποίων αφαιρείται από την κατανάλωση του χρήστη. Ο συμψηφισμός είναι ενεργειακός (σε kWh) και γίνεται ετησίως με σύμβαση διάρκειας 25 ετών.

Από τις ανακοινώσεις του ΔΕΔΔΗΕ προκύπτει ότι το περιθώριο που απομένει για αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα στην περιφέρεια της Κρήτης είναι μικρό. Συνεπώς, οι όποιοι ενδιαφερόμενοι για λήψη σχετικής άδειας θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα σχετικά σύντομα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Έχετε ερωτήσεις;

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Βρείτε μας στα Social Media!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο "Newsletter"


Μην ανησυχείτε, απεχθανόμαστε τα spam!